28. toukokuuta 2014

Vanhasta uutta


Jostain syystä olen aina hyvä keksimään kaikkea muuta tekemistä kuin sitä mitä oikeasti pitäisi tehdä. Kun pitäisi ommella lapsille kesävaatetta ja hyökätä uuden kuvituksen kimppuun, minä ryhdyin tuunailemaan vaatteita. Jotenkin se, että useimmat kaupan vaatteet tuntuvat olevan nykyään kertakäyttöisiä, kannusti minua miettimään uusia ratkaisuja vanhoille vaatteille. Aina ei tarvitse ostaa uutta kun voi luoda vanhasta uutta!

 
Tämä oli siis lähtökohtana. Mieheni vanha kauluspaita ja 15 vuotta vanhat bootcut-lahkeiset farkkuni. Farkut eivät oikein olleet tätä päivää leveine lahkeineen, joten päätin kaventaa ne slimmeiksi. Koska olin niin tohkeissani niiden leikkelystä, en hoksannut ottaa kunnollista before-kuvaa, vaan kuvassa olen jo hiukan tuunaillut niitä, toki lahkeet ovat vielä entisellään. Lahkeet oli tosi helppo kaventaa, ohuempi sauma vaan ommeltiin myötäilemään jalkaa. Voin laittaa myöhemmin tarkemmat ohjeet jos joku kaipailee.


Ja tällaiset niistä tuli.Topin tein mukaillen Sweet Verbena blogin ohjeita, jonka bongasin Pinterestistä.

Tätä toppiahan voisi periaatteessa käyttää miten päin tahansa, mutta itse tykkään pukea napit taakse. Tuo vähän erilaista ilmettä. Tein helmasta hiukan kaarevan ja takaa pidemmän kuin edestä. Helmaan lisäsin vielä pitsireunuksen.Farkuista tein vielä rikotun näköiset mattoveitsen, pinsettien ja hiomapaperin kanssa ja yhteen kohtaan lisäsin joustopitsistä palasen nurjalle puolelle. Käytin tässä vain tekstiililiimaa (hyi minua). 

Yritän kovasti päivittää vähän useammin tänne blogiini, mutta viime aikoina kiire on ollut niin mahdoton etten ole ehtinyt tehdä oikein mitään. Nyt ehkä siis kohti sitä uutta kuvitusta, jos saan tuon satuilijamme kertomaan minulle taas satuja! Puss o kram!

10 kommenttia:

 1. hei mahtava tuunaus! Tykkään tosi paljon tuosta paidan ideasta, ihanan simppeli mutta silti jotain jujua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! Sullakin oli niin hienoja kauluspaitatuunailuja että ne toimi innoittajana minullekin. :) mulla on joskus paha tapa lähteä kikkailemaan liikaa, olin itsekin yllättynyt että pysyi näin simppelinä.

   Poista
 2. Aivan upeat tuunaukset! Hyvä idea tuo pitsi farkkujen reikien alla. Tykkään myös topista pitseineen ja nappeineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Laura! Olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen lopputuloksesta. Farkkuja jännitti lähteä rikkomaan mutta hyvin se onnistui loppujen lopuksi!

   Poista
 3. Ihanan herkkä kokonaisuus. :) Tuollaista paitatuunausta olen pähkäillyt tyttöjen mekoksi, toimii näköjään kauniisti aikuisellakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Toimii hyvin aikuisella, ainakin tällainen malli. :)

   Poista
 4. Ihana tuunaus! Tämä pää on myös pähkäillyt kauluspaidan muokkaamista mekoksi, mutta koska se tyttölapsi puuttuu, niin homma on jäänyt ajatuksen tasolle. Tämä on nyt pakko testata itsekin! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania! Tarkoittaako tuo "ohuempi sauma" farkuista sitä sisäsaumaa? Ei oo tässä just farkkuja joten en pääse tarkastelemaan noita saumoja.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen nyt kahdet farkut kaventanut ja niissä molemmissa ohuempi sauma oli ulkosauma. Sisäsaumastakin kai voisi kaventaa mutten usko että tulisi niin siistiä jälkeä.

   Poista