12. toukokuuta 2014

And it was all yellow..

Olen ommellut itselleni viimeksi vaatteita yläasteella. Vaikka se valkoinen teddykarvaliivi olikin aika upea ilmestys, ajattelin että nyt olisi aika kokeilla jotain uutta (enkä edes koskaan tainnut saada sitä valmiiksi). Olen jo pitkään etsinyt itselleni korkeavyötäröistä leveähelmaista hametta jossa olisi taskut. Kun en sitä ole löytänyt, sain todellisen ahaa-elämyksen; miksi en siis tekisi sitä itse (wau, mitä älynväläyksiä!).Kuten ehkä jotkut ovat saattaneet huomata, minulla on selkeästi menossa keltainen kausi. Siksi halusinkin itselleni keltaisen hameen. Koska en ole koskaan tällaista hametta ommellut, missä olisi taskut (tai no, hameita ylipäänsä) etsin siihen ohjeet Intterneetistä. Hyvät kuvalliset ohjeet löytyivät This Big Oak Tree-blogista, suosittelen aloittelijoille!
Lisäsin hameeseen tuollaisen vyötärökaitaleen, koska se jotenkin kaipasi sellaista, mahtaako johtua liian kapeasta kuminauhasta tai sitten kankaan materiaalista. Kaitale on takaa auki joten ei tarvinnut edes vetoketjua laittaa. Takaa hame on pidempi kuin edestä. Näitä täytyy tehdä lisää. Ei huono!

12 kommenttia:

 1. Onpas kiva! Ohjekin oli pakko heti käydä kurkkimassa :). Tuo on siis tehty ihan vaan puuvillasta, jossa kuminauhakuja vyötäröllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas siinä alkuperäisessä ohjeessa on varmastikin ihan puuvillaa, mutta tämä mun käyttämäni oli hiukan joustavaa ja kiiltävää kangasta. En osaa sanoa millä nimellä kulkisi, mutta uskoisin että tähän malliin sopisi melkein mikä tahansa sopivasti laskeutuva kangas! Ja ihan yksinkertainen kuminauhakuja vyötäröllä. Kannattaa kokeilla! :)

   Poista
 2. Yksinkertaisesti ihana! Haluaisin hirmuisesti itsekin kokeilla jotain tämän tyyppistä, mutta pitäisi saada tämä pallomahakin mahtumaan :D Tuollainen takaa auki oleva kaitale voisi olla ihan toimiva ratkaisu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietinkin itse asiassa tätä tehdessä että olisi voinut toimia raskausaikanakin, varmaan paras silloin valkata joustavaa kangasta. :)

   Poista
 3. Todella kaunis! Ja jotenkin tosi ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
 4. todella kaunis! ihanan malliset taskut, rusetti takana ja takahelman pidempi mitta <3 kiitos linkistä, pitäneepä kurkata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa. :) kannattaa kurkata, siellä oli muitakin kivoja tutoriaaleja.

   Poista